دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 145 KB
تعداد صفحات : 41
بازدیدها : 326
برچسبها : حق فرد شخصیت حقوقی اسناد بین الملل
مبلغ : 13500 تومان
خرید این فایلمبانی نظری جایگاه حق فرد به شناسایی شخصیت حقوقی در اسناد بین المللی جهانی و منطقه ای - فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد همراه با منبع نویسی درون متنی و منابع پایانی انگلیسی و فارسی به شیوه APA با رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
توسعه فزاینده حقوق بین الملل معاصر در شیوه ها و ساز و کارهای متعدد حفاظت بین المللی از حقوق بشر منعکس شده است، یکی از شیوه های عمده حمایت از حقوق بشر، تصویب اسناد و معاهدات بین المللی است که هر کدام به نوبه خود بر بخشی از تابعان بین المللی الزام آور هستند، این اسناد نمی توانند از ارزش های جدیدی که در طی رشد و تعمیم حقوق بین الملل توسط جامعه بین المللی تأیید شده، گسسته باشند. یکی از این ارزش های اساسی که در حقوق بین الملل پذیرفته شده است، شناسایی شخصیت حقوقی فرد به عنوان حقی بشری است. این حق که ابتدائاً توسط اعلامیه جهانی حقوق بشر به جهانیان عرضه شده است، به تدریج توسعه پیدا کرده و مسیر تکامل را همراستا با پیشرفت های حقوق بین الملل بشر می پیماید. به طوری که در حوزه اسناد بین المللی، امروزه شاهد تدوین و پذیرش این حق، توسط اسناد بین المللی در سطوح جهانی و منطقه ای می باشیم. بر این اساس جهت تبیین مسئله در ادامه جایگاه حق فرد به شناسایی شخصیت حقوقی به تفکیک در اسناد معتبر بین المللی جهانی و منطقه ای مورد ملاحظه قرار می گیرد.
حق فرد به شناسایی در مقابل قانون، در برخی اسناد عمده حقوق بشری در سطح جهانی مقرر شده است. از جمله در ماده 6 اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده 16 میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، این حق موقعیت برجسته ای دارد، که باید به طور ویژه ای مورد حمایت و احترام قرار گیرد. در این خصوص در مبحث حاضر به جهت تبیین حق فرد به شناسایی شخصیت حقوقی، این مواد و نحوه تدوین و تصویب آنها به تفصیل بررسی می گردد.
اولین تجلی حق فرد به شناسایی شخصیت حقوقی در عرصه حقوق بین الملل، تصویب ماده 6 اعلامیه جهانی حقوق بشر بود. این اعلامیه که به عنوان یک قطعنامه ساده مجمع عمومی در 10 دسامبر 1948 به اتفاق آرا تصویب شده بود، به عنوان یک الگو برای معاهدات حقوق بشری بین المللیِ متعاقب خود و همچنین بسیاری از اسناد حقوق بشری منطقه ای بوده است. این سند، سندی فوق العاده بود که عزم راسخ تدوین کنندگان آن باعث شد، برای اولین بار مجموعه ای از حقوق بین الملل بشری برای همه مردم در زمینه های فردی طی سندی جهانی ارائه گردد. به این ترتیب، در ادامه سخن جهت تبیین ماده 6 اعلامیه جهانی حقوق بشر، که حق فرد را به شخصیت حقوقی به رسمیت می شناسد، نخست مباحث مقدماتی تدوین پیش نویس ماده 6 در کمیسیون حقوق بشر که حاوی مطالب بسیار مهمی در خصوص این ماده می باشد؛ سپس مبنای الزام ماده 6 اعلامیه نسبت به همه دولت ها و در نهایت کلیاتی را در شرح ماده 6، ارائه می نماییم.
فهرست مطالب مبانی نظری
مبحث اول- جایگاه حق فرد به شناسایی شخصیت حقوقی در اسناد بین المللی جهانی
گفتار اول- اعلامیه جهانی حقوق بشر
بند اول- مباحث مقدماتی تدوین ماده 6 اعلامیه جهانی حقوق بشر
بند دوم- شرح ماده 6 اعلامیه جهانی حقوق بشر
گفتار دوم- میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی
بند اول- مباحث مقدماتی تدوین ماده16 میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی
بند دوم شرح ماده 16 میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی
مبحث دوم -جایگاه حق فرد به شناسایی شخصیت حقوقی در اسناد بین المللی منطقه ای
گفتار اول- کنوانسیون آمریکایی حقوق بشر
گفتار دوم- منشور آفریقایی حقوق بشر و مردم
بند اول- شرح ماده پنج منشور آفریقایی حقوق بشر و مردم
بند دوم- ماده سوم پروتکل منشور آفریقایی حقوق بشر و مردم
فهرست منابع
خرید و دانلود آنی فایل