دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 104 KB
تعداد صفحات : 65
بازدیدها : 465
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 14000 تومان
خرید این فایلمبانی نظری و پیشینه پژوهش مفهوم خشونت
در 65 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی و فارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت docx
قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه
چارچوب نظری پایان نامه با موضوع مفهوم خشونت
مفهوم خشونت
تاریخچه خشونت خانوادگی
از لحاظ تاریخی شاید بتوان نخستین سابقه امر خشونت را در اسطوره های دینی و مذهبی مانند داستان"آدم و حوا" یا هابیل و قابیل به روایات کتب مقدس سراغ گرفت، در واقع داستان آدم و حوا عاملی شد تا در غرب و در دنیای مسیحیت، زنان را مورد ظلم و جور قرار دهند و مقامات کلیسا در روزگار قدیم، حتی خشونت در ازدواج را توصیه می نمودند. چنین طرز نگرشی بر نظرات برخی مقدسین مسیحی نظیر سنت اگوستین نیز تأثیر گذاشت، که معتقد بود مردان در تصویر خداوند آفریده شده اند و اگر زنی را به اتفاق شوهرش در نظر بگیریم شاید بتوان گفت که آن ها هر دو در تصویر خداوند آفریده شده اند. یک هزار سال بعد از عیسی مسیح، نخستین قانون مصوب کلیسا در جهت اعمال خشونت بر زنان صادر شد که البته امروزه بسیاری از متولیان کلیسا، منکر نقش این نهاد در خشونت ورزی علیه زنان هستند، لیکن اقدامات مارتین لوتر در سده شانزدهم میلادی خود بیانگر این واقعیت می باشد، کما این که به زعم برخی از نویسندگان، کتک زدن زنان اگرچه به صراحت در قوانین مدنی ناپلئون پذیرفته شد، لیکن برداشتی رایج و غیر قابل انکار از آن محسوب می شود و این بیشتر ناشی از خطابه ناپلئون به شورای حکومت است که اعلام کرد شوهر باید دارای قدرت مطلقه در ارتباط با همسرش باشد.
بنابراین، سابقه خشونت در خانواده را باید در اسطوره ها و اعتقادات باستانی ایران و جهان جست و جو کرد. خشونت در خانواده با وجود قدمت بسیار زیاد از پنهان ترین مسایل به شمار می رود و تنها در چند دهه اخیر پژوهشگران نظیر روان شناسان، جامعه شناسان، جرم شناسان و ... سعی در پرداختن به این پدیده مهم نموده اند. وسعت دامنه خشونتی که زنان در خانواده در معرض آن قرار دارند در اوایل دهه1970 آشکار شد یعنی زمانی که گروه های هوادار آزادی زنان با تشکیل خانه های امن برای زنانی که خواهان ترک مردان خشن بودند به این نیاز بدیهی پاسخ گفتند. زنانی که به این خانه ها روی آوردند غالبا با مردانی زندگی کرده بودند که سال ها ایشان را کتک می زده اند. بسیاری از این زنان بارها برای ترک شوهر خود به تلاش ناموفقی دست زده بودند اما دشواری تأمین سر پناه و معاش برای خود و فرزندانشان غالبا آنان را به خانه پر خشونت بازگردانده بود(آبوت و والاس، ترجمه عراقی، 1380).
مارتین[1] از جمله کسانی بود که در سال 1976 بررسی هایی در مورد زنانی که از شوهران خود کتک می خوردند انجام داد. مایسل من[2](1978)، در مورد سوء استفاده جنسی از زنان اطلاعات نسبتا کاملی در دسترس دیگران گذاشت. سپس مبحث خشونت به تدریج وارد مجامع علمی شد و در اولین کنفرانس ملی بررسی خشونت در خانواده در سال 1981 به بررسی مسایل و مشکلات خانوادگی پرداختند. در سال 1987، مقوله ی خشونت خانوادگی در پارلمان اروپا مورد بحث قرار گرفت و سازمان ملل آن را مطرح ساخت و در نامه هایی دولت های گوناگون آن را امضاء کردند. در نتیجه دولت های امضاء کننده موظف شدند حمایت های لازم از زنان و کودکان را در جامعه و خانواده به عمل آوردند، به آن ها امکان تحصیل، کار و برابری اجتماعی اعطا کنند. در سال جهانی خانواده نیز بار دیگر بر مسأله خشونت در خانواده تأکید شد(اعزازی،1380).
[1] - Martin
[2] - Meiselman
...
2-2-1-5. طبقه بندی خشونت
خشونت به مجموعه ی گسترده ای از رفتار یا خودداری از رفتار اطلاق می شود. در تعریفی گسترده، می توان خشونت را در رابطه ی میان دو فرد مشاهده کرد. زمانی که فرد دارای اقتدار(بدنی، روانی، اجتماعی و اقتصادی) از اقتدار خود بر خلاف تمایل دیگری در جهت وادار کردن او به رفتارهای دلخواه خود استفاده کند، خشونت رخ می دهد(اعزازی،1380). رفتارهای خشونت آمیز اشکال و انواع مختلف دارند، و در این خصوص چندین تقسیم بندی صورت گرفته است، اولیری[1](1993)، یک پیوستار چهار مقیاسی در مورد خشونت خانوادگی ارایه می دهد که شامل خشونت فیزیکی، کلامی شدید و قتل همسر می باشد(ژولین[2] و همکاران،1999).
شهنی ییلاق(1386)، خشونت بین همسران را به چهار نوع خشونت کلی، روان شناختی، جسمی و شدید تقسیم می کند.به طور کلی می توان خشونت زناشویی را این گونه تقسیم بندی کرد: خشونت بدنی یا فیزیکی، خشونت روان شناختی، خشونت جنسی و خشونت اقتصادی. درواقع پی آمدهای غیرکشنده ی خشونت علیه زنان را می توان به صورت آسیب های جسمی، بهداشتی و اجتماعی طبقه بندی نمود. از پی آمدهای کشنده ی خشونت علیه زنان، می توان به مرگ ناشی از قتل عمد بر اثر ضرب و جرح و یا ضربات روحی شدید که به خودکشی زن منتهی می گردد اشاره کرد(عارفی،1382).
2-2-1-5-1. خشونت بدنی یا فیزیکی:
مشخص ترین شکل خشونت، خشونت فیزیکی است. خشونت فیزیکی یا جسمی علیه زنان به صور گوناگون اعمال می شود و به هر نوع رفتار خشن از کتک زدن تا تجاوز جنسی که جسم زن را مورد آزار قرار دهد اطلاق می شود(کار،1375).
[1] - Oleary
[2] - Julian & et. al
...
قسمت هایی از منابع:
منابع فارسی
آبوت، پاملا؛ والاس، کلر. (1380). جامعه شناسی زنان. ترجمه منیژه عراقی، تهران، نشر نی.
آقایار، سیروس و شریفی، پرویز(1385) هوش هیجانی، انتشارات سپاهان، تهران.
انیل، جورج و انیل، نینا. (1985). راهنمای ازدواج. ( ترجمه بهزاد رحمتی، 1372). تهران: انتشارات دنیای کتاب، چاپ اول.
اعزازی، شهلا. (1380). خشونت خانوادگی: زنان کتک خورده، تهران: نشر سالی.
اعزازی، شهلا. (1377). خشونت خانوادگی، بازتاب ساختار جامعه، زنان، شماره 50.
اکبرزاده، نسرین .( 1383 ). هوش هیجانی از دیدگاه سالوی و دیگران، تهران، انتشارات فارابی.
احدی، بتول؛ نریمانی، محمد؛ ابوالقاسمی، عباس و آسیایی، مریم.(1386). ارتباط هوش هیجانی، سبک اسناد و خودکارآمدی با رضایت از زندگی در زنان شاغل، مطالعات تربیتی و روانشناسی، 10(1): 127-117.
امین الاسلامی، فریده. (1379). خشونت علیه زنان استان کردستان، طرح پژوهشی، مرکز امور مشارکت زنان.
...
Reference
Ammerman, R. T. and Hersen, M. (1999). Assessment of family violence: A clinical and legal source book. New York: wiley and inc.
Averill, j.r.(2007) Together again: Emotional intelligence reconciled. In G.M.zeidner,andR.D.Roberts,(E ds),Emotional intelligence: Knows andunknows(pp.49-71), New York, Oxford Universty
Abraham, R. (2007). Negative affectivity: moderator or confound in emotional dissonal out
come relation .
Acarson, B. G. and Petrides,k.v., Pita,R., and Kokkinaki,FSociocultural Statuse and Insidence of Marital Violencein Hispanic Families. Spacial issue: Violence against women of color Violence and Victims. 9, 207-222.
Bardzil,F and Slaski,M.(2003) "Emotional intelligence fundamentalcompetencies for enhanced seviceprouision, managing service quality", volume 13,No.2.
Bar-On, R. (2002), “Emotional and social intehigence: insights from the
emotion qutiont inventory”, The hand book of emotional intelligence,
Sanfrancisco: Jossey –Bass.
Bar-On, R. Parker, J. D. A. (2000), Handbook of emotional intelligence,
Sanfrancisco: Jossey-Bass.
...
خرید و دانلود آنی فایل