دسته : جامعه شناسی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 32 KB
تعداد صفحات : 26
بازدیدها : 279
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 3500 تومان
خرید این فایلمقاله اهمیت امنیت شغلی در جامعه
امروزه نقش و اهمیت امنیت در پیشرفت هرجامعه ای تا بدان حد است كه آن را بستر هر گونه توسعه ای می دانند. خصوصا در جوامع در حال توسعه كه با انواع بحرانها وچالشهای مستمر ناشی از عقب ماندگی و بی ثباتی ساختارهای مختلف سیاسی، اجتماعی و… مواجه می باشند امنیت نقش مهمی در توسعه ایفا می كند.
مهمتراز امنیت موضوع احساس امنیت است. احساس امنیت به همان اندازه مهم است كه امنیت در آن جامعه و حتی برخی از كارشناسان احساس امنیت در یك جامعه را مهمتر از وجود امنیت می دانند.
دریك جامعه ممكن است فرد به دودلیل احساس ناامنی كند. یك به دلیل عدم تربیت صحیح در خانواده (ناامنی روانی) ودیگری به دلیل موقعیت و وضعیت خاص حاكم بریك جامعه.احساس امنیت اگر چه با میزان جرم یا ضریب امنیتی موجود در جامعه ارتباط دارد ولی به عوامل دیگری همانند قدرت وعملكرد پلیس، نحوه مجازات مجرمین – قوانین موضوعه و… نیز در این امر دخیل هستند.
بی شك اساسی ترین هدف نیروی انتظامی استقرار نظم و امنیت و تأمین آسایش عمومی و فردی است . هنگامی كه پلیس در بعد امنیت عینی موفق باشد می توان انتظار داشت كه در سایر ابعاد و مأموریت های خود موفق و كارآمد باشد.
مقوله امنیت و نظم اجتماعی در جوامع سازمان یافته از اساسی ترین عوامل توسعه و رشد فرهنگی سیاسی و اجتماعی به شمار می رود كه بدون رعایت آزادی های فردی تحقق آن امكان پذیر نمی باشد.
می توان گفت كه مقوله امنیت و نظم لازم و ملزوم یكدیگرند به طوری كه جامعه بدون نظم اجتماعی فاقد امنیت خواهد بود . و امنیت علیرغم اینكه یك پدیده اجتماعی است یك احساس درونی نیز می باشد كه توجه انسان را به آینده و شرایطی كه برای او بوجود خواهد آمد و نیز استفاده از آنچه هست جهت دسترسی به آینده مطلوب جلب می كند.
یقیناً در برقراری نظم و امنیت اجتماعی ، نیروی انتظامی با همكاری سایر ارگانها و نهادهای مربوطه میتواند به این مهم دست یابد و قدمی محكم در این برهه از زمان با شرایط كنونی در جامعه بردارد.
اما مقوله احساس امنیت به مراتب مهمتر از امنیت می باشد. این مسئله از نخستین لازمه های اعتمادسازی در جامعه است. ولی زندگی پیچیده كنونی روابط عمیق و زنجیره ای اجتماعی ، ایجاد شهر ها و شهركها و … و از طرف دیگر اوضاع نابسامان موجود همچون گرانی و تورم ، بیكاری، فقر، فاصله طبقاتی و… بستر ساز زمینه های مناسب برای افرادی خواهد بود كه با زیر پا گذاشتن هنجارها و قوانین موجود مرتكب جرم می شوند و با اعمال خود باعث ایجاد ناامنی و برهم زدن نظم و امنیت جامعه می گردند.
وقوع جرایم نیز آثار سوئی در اذهان جامعه بر جای می گذارد.اگر چه نیروی انتظامی بنا به وظیفه ذاتی و قانونی خود با مخلین نظم و امنیت برخورد می كند و متناسب با شاخصهای موجود یك امنیت قابل قبول در جامعه ارائه می دهد . ولی مراجعه به افكار عمومی این واقعیت را نشان می دهد كه احساس امنیت به اندازه امنیت عینی وجود ندارد.
در این تحقیق كه به روش پیمایشی صورت گرفته ( و در حقیقت پیمایش دوم آن است) سعی گردیده بعد اجتماعی و ذهنی امنیت در سطح فردی مورد ارزیابی قرار گیرد. ابزار گردآوری اطلاعات در این بررسی پرسشنامه بوده كه در برگیرنده سؤالاتی جهت سنجش محورهای مورد نظر بوده است.نتایج حاصله از مرحله گردآوری داده ها بوسیله نرم افزار spss مورد پردازش قرار گرفته است.جامعه آماری این طرح شامل كلیه شهروندان بالای 15 سال ساكن در مراكز استانها بوده است. حجم نمونه آن نیز 8372 نفر می باشد كه به شیوه نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای در اسفند ماه 84 انجام گرفته است.
...