پایان نامه میزان تاثیر شن بازی درمانی در درمان کودکان پیش فعال

پایان نامه میزان تاثیر شن بازی درمانی در درمان کودکان پیش فعال پایان نامه میزان تاثیر شن بازی درمانی در درمان کودکان پیش فعال

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 341 KB

تعداد صفحات : 245

بازدیدها : 380

برچسبها : شن بازی درمانی پایان نامه کودکان پیش فعال

مبلغ : 8000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی میزان تاثیر شن بازی درمانی در درمان کودکان پیش فعال سنین 5 تا 7 سال استان تهران

بخشهایی از متن پایان نامه و معرفی تحقیق بررسی میزان تاثیر شن بازی درمانی ،در درمان کودکان پیش فعال سنین 5 تا 7 سال استان تهران

ضرورت و هدف پژوهش

در عرصه ی آموزش و پرورش امروزه متخصصین، صاحب نظران، حتی معلمین و مربیان با دانش آموزانی با مشکلات و اختلالات رفتاری و عاطفی بسیاری برخورد می نمایند. این اختلالات رفتاری تا حد زیادی وضعیت تحصیلی و رشد اجتماعی کودان را تحت الشعاع خود قرار داده تا آنجا که این کودکان نمی توانند به درستی مسیر سالم وتکاملی رشد را بپیماید. از این رو باید چاره ای اندیشید.

اختلالات کمبود توجه بیش فعالی و رفتار ایزایی یکی از شایعترین دلایل ارجاع کودکان به مراکز بهداشت روانی، پزشک اطفال، متخصصین مغز و اعصاب و درمانگاههای روانپزشکی کودک است. برآوردهای حاصله میزان شیوع 5 تا 20 درصد کودکان دبستان را مبتلا به اختلالات کمبود توجه - بیش فعالی و رفتار ایزایی نشان می دهد. به علاوه مشکلات رفتاری و دیگری مانند پرخاشگری، نافرمانی، قشقرق راه انداختن، ناتواناییهای ویژه یادگیری، اختلالات گفتاری-زبانی، اختلالات سازگاری، شب ادراری، مشکلات خواب، علایم اضطراب و افسردگی نیز با ADHD و رفتارانه ای همراه است. با این که حدود 80% کودکان مبتلا به اختلالات بیش فعالی با گذشت زمان بهبود می یابند، اما به نظر می رسد که کودکان مبتلا به این اختلال مشکل بتوانند خود را سازگار کنند. لذا پیش آگهی این اختلال ضعیف بوده و اغلب در بزرگسالی به بزهکاری و شخصیت های ضد اجتماعی می انجامد.

از طرفی رفتار بی قرار کودکان یکی از شکایات عمده اولیا مدرسه و والدین است و اختلالات مربوط به بیقراری، کمبود توجه، رفتار مقابله ای و اختلالات سلوک یکی از عمده ترین دلایل ارجاع کودکان به خدمات بهداشت روانی است. این کودکان دچار ناتوانایی یادگیری اند و احتمالا در مدرسه شکست می خورند. از این رو شناخت و اصلاح این کودکان می تواند گام مثبتی درجهت کمک به والدین و معلمان و پیشگیری از مزمن شدن و تبدیل احتمالی آن به انواع دیگر اختلالات باشد.

این مسائل می تواند از پیشرفت تحصیلی کم و اعتماد به نفس ضعیف دوران کودکی، همچنین از بعضی نقایص واقعی سر چشمه گرفته باشد. به هرصورت چون این اندیشه ی ابتدایی وجود داشته است که بیش فعالی نتیجه ی رشد نامناسب است فهم علل و توسعه ی درمان این اختلال بیشتر ضرورت می یابد.

فرضیه پژوهش : بین میزان بیش فعالی دردو گروه از کودکانی که برای درمان آنها از روش شن بازی درمانی استفاده شده است و کودکانی که از این روش استفاده نشده است تفاوت معناداری وجود دارد.

سوال پژوهش : آیا بین میزان بیش فعالی دردو گروه از کودکانی که برای درمان آنها از روش شن بازی درمانی استفاده شده است و کودکانی که از این روش استفاده نشده است تفاوت معناداری وجود دارد؟

اختلال مربوط به کمبود توجه (بیش فعالی)

کودکان از لحاظ فعالیت های حرکتی با یکدیگر تفاوت دارند. ممکن است همه کودکان به نظر بزرگسالان بیش فعال باشند ولی به نظر می رسد که بعضی کودکان هرگز از حرکت باز نمی ایستند. آنان درسنین پیش از دبستان بدون این که هدفی داشته باشند بدون وقفه می دوند، بالا میروند و می خزند وقتیکه بزرگتر می شوند ناتوانی مشخصی برای آرام نشستن نشان داده و بطور افراطی تمایل به بیقراری دارند. یک مشاهده گر می تواند دریابد که آنها بیش از کودکان دیگر فعال بود وفعالیتشان کیفیتی بی هدف و تصادفی دارد.

بازی درمانی از نقطه نظر روش شناختی موضوع

بازی درمانی از نقطه نظر روش شناختی موضوع به دو گونه است: روش مستقیم و روش غیر مستقیم.

در نوع اول (بارهبری) و درمانگر مسئولیت راهنمایی، تفسیر چگونگی داده های درمان را بر عهده می گیرند و در نوع دوم (بدون رهبری) درمانگر می تواند این موضوع را به خود کودک واگذار کند.

به عبارتی بازی درمانی غیر مستقیم، عبارت از این است که به کودک فرصت دهیم تا تجربه ی رشد خود را تحت دلخواه ترین شرایط ممکن، آزمایش کند. زیرا بازی، وسیله ای طبیعی برای ابراز احساسها و عاطفه ها نزد کودک است و به این جهت، این فرصت در اختیار او گذاشته می شود تا توسط آن، احساسهای درونی خود را که ناشی از تنشها، ناکامیها، ناامنی، پرخاشگری، ترس ها، آشفتگیها و سردرگمی های اوست به نمایش بگذارد.

در درمان غیر مستقیم بر این اعتقاد تأکید دارد که بیمار در درون خود توانایی لازم برای حل مسایل هیجانی مربوط به خود دارد. شیوه های این نوع درمان برای کودکان در درمان بزرگسالان نیز کاربرد پیدا کرد. در واقع، درمان غیرمستقیم با استفاده از تجارب کاری با مشکلات کودکان آغاز شد. از آنجائیکه کارل راجرز موجبات ظهور شیوه ی درمان غیر مستقیم را فراهم آورد. ویرجینیا اکسلاین فلسفه ی بیمار محوری راجرز را به سرعت و با موفقیت دربازی درمانی به کار برد. نظریات خانم اکسلاین هم چنان اساس و پایه ی بازی درمانی غیرمستقیم است.

شن بازی درمانی و تاریخچه آن

بسیاری از وقایع همزمان در جریان تاریخچه 65 ساله شن بازی اتفاق افتاده است که هر کدام از این وقایع درحمایت و پیشبرد این تکنیک نقش داشته اند. یکی از این وقایع زود هنگام، یادآوری مارگارت رونفلد روانشناس و متخصص کودکان از کتاب ولز با نام بازیهای زمینی و استفاده از عروسکها و اسباب بازیهای کوچک در بازی با پسران خرد سالش بود. با مشاهده و تمرکز بر اینکه استفاده از زبان با کودکان یک روش محدود در برقراری ارتباط است. رونفلد از اسباب بازیهای کوچک، در اتاق بازی درمانی اش برای کودکان استفاده کرد. در این روش کودکان به خودی خود، اسباب بازیهای کوچک را درون جعبه ای کم عمق از شن قرار می دادند و صحنه هایی را خلق می کردند. بنابراین در سال 1929 روش خلق دنیای رونفلد بوجود آمد.

در آن زمان لندن محیط غنی برای ایده های بوجود آمده در زمینه درمان کودک بود. ملانی کلاین در سال 1926 به دعوت ارنست جونز از برلین به انگلستان آمد. او در کلینیک لندن به عنوان یک روانکاو برای پیشبرد تئوری هایش در مورد کودکانی که مبتنی بر تئوریه یزیگمون فروید بود، کار می کرد. او از اسباب بازیها برای برانگیختن قوه تصور کودکان استفاده می کرد و بازی کودکان را با تأیید بر درون سازی ابتدایی دوران نوزادی و تأثیر آن برروی روابط کودک و درمانگر که همان پدیده انتقال است، تعبیر و تفسیر مراحل رشد روانی-جنسی تأیید نمود...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید