دسته : حسابداری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 555 KB
تعداد صفحات : 170
بازدیدها : 309
برچسبها : پایان نامه حسابداری هزینه یابی بر مبنای فعالیت ABC صنایع آلومینیوم
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپایان نامه کارشناسی ارشد رشته حسابداری (M.Sc) موضوع بررسی امکان بکارگیری سیستم هزینه یابی برمبنای فعالیت (ABC) در صنایع آلومینیوم (مطالعه موردی گروه کارخانجات تولیدی نورد آلومینیوم اراک)
پایان نامه جامع در 5 فصل با جداول، نمودارها، منابع همراه با فایل پاورپوینت
چکیده:
سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت یکی از سیستم های نوین بهای تمام شده محصولات و خدمات می باشد که اطلاعات مورد نیاز مدیران را بهتر و دقیق تر فراهم می کند و استفاده کنندگان را در امر تصمیم گیری صحیح و مناسب یاری می نماید. این پژوهش جزء تحقیقات علمی و کاربردی است که در کارخانجات تولیدی نورد آلومینیوم انجام گرفته است که پس از بررسی و تجزیه و تحلیل روش موجود بهای تمام شده آن کارخانه و تشخیص نقاط ضعف و قوت آن به تبیین اهمیت سیستم هزینه یابی برمبنای فعالیت در کارخانه نورد پرداخته و سپس مراحل سیستم ABC شناسایی گردیده است.
همانطور که از موضوع تحقیق برمی آید، محقق به دنبال تعیین اهمیت سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت کارخانجات تولیدی نورد آلومینیوم اراک بوده و برای اینکار در قلمرو زمانی سال مالی 83-84 شرکت مذکور، صورتهای مالی و اطلاعات مالی مربوط به آن دوره را مورد بررسی قرار داده و پس از شناخت سیستم حاکم بر شرکت و نحوه گردش عملیات حسابداری آن و شناسایی مراکز فعالیت عمده و تلفیق منطقی این فعالیتها، نهایتاً 13 فعالیت را به عنوان زیربنای سیستم ABC شناسایی کرده و محرکهای هزینه هر کدام از این فعالیتها را انتخاب کرده است.
نتیجه مطالعات و تحقیقات انجام شده چنین نشان داد، که استفاده از سیستم هزینه یابی برمبنای فعالیت نه تنها باعث تخصیص هرچه دقیق تر هزینه های سربار می شود بلکه باعث می گردد که مدیران داخلی شرکتها با استفاده از اطلاعات بدست آمده، در خصوص برنامه ریزی و کنترل تولید تصمیمات بهتری را اتخاذ نموده و شرکت را در کسب سود یاری نمایند.
بیان مساله:
در توسعه پایدار اقتصادی، ایجاد نظام های صنعتی، رونق هر چه بیشتر بانکداری، بزرگتر شدن اندازه موسسات، رواج معاملات نسیه و استفاده از عوامل متعدد در تولید، موجب شد که یک تخصص به تنهایی نتواند امور یک موسسه بزرگ را اداره نماید و این امر نیاز به سیستم حسابداری کاملتری را افزایش داد. همزمان و همراه با تحول و تکامل ابزارها و شیوه های تولید، در سالهای بعدی روشها و شیوه های هزینه یابی پیشرفته ای ابداع و بکار گرفته شده که هزینه عملیات را بدرستی شناسایی، اندازه گیری، تجزیه و تحلیل و طبقه بندی نموده و بدین ترتیب بهای تمام شده محصولات و خدمات را با دقتی قابل قبول تر تعیین کند.
اطلاعاتی که توسط حسابداران صنعتی فراهم شده، مدیران موسسات را قادر می سازد که عملیات مختلف و هزینه ها را کنترل، عملکرد مدیران اجرایی و سرپرستان فعالیت های مختلف را به درستی ارزیابی و برنامه های آتی فعالیتهای تولیدی موسسه را با دقت بیشتر تهیه نماید.
تحقیق حاضر مجموعه اهداف علمی و کاربردی زیر را مد نظر دارد، اهداف علمی شامل:
تعیین مبنای نظری مرتبط با مبحث حسابداری مدیریت با تاکید بر روشهای هزینه یابی و مقایسه آن و ارائه وجود افتراق و تشابه آنها به عنوان اهداف علمی تحقیق حاضر مدنظر می باشد.
اهداف کاربردی عبارتند از فراهم نمودن شواهد لازم و کافی جهت تدارک اطلاعات مربوط و سودمند برای تصمیم گیران درون و برون سازمانی، مدیران شرکت مورد تحقیق، کارگزاران بورس اوراق بهادار، سهامداران و سرمایه گذاران شرکت مورد تحقیق، موسسات علمی و پژوهشی و دانشگاهی به منظور آگاهی از انطباق مبانی نظری با واقعیات محیطی می باشد.
حسابداری بهای تمام شده به منظور مقاصد گوناگون، اقدام به تولید اطلاعات مرتبط با هزینه ها می نماید، به عبارتی حسابداری بهای تمام شده به عنوان یک رشته از رویه ها و قواعد منظم برای ثبت و گزارش کردن اندازه گیری های مرتبط با هزینه های ساخت کالا و ارائه خدمات به شکل تفضیلی تعریف شده است، در واقع حسابداری بهای تمام شده شامل شبکه ای از مفاهیم، روشها و تکنیکهایی است که برای شناسایی، اندازه گیری، طبقه بندی، تخصیص، تجمیع و گزارش کردن هزینه ها و مقایسه آنها با استانداردها و بودجه ها بکار برده می شود، بنابراین مکانیسمی که از این طریق و به این شکل عمل می کند سیستم حسابداری بهای تمام شده یا سیستم هزینه یابی نامیده می شود.
اطلاعات یک اصطلاح کمی است که برای توصیف داده های سودمند، بکار برده می شود، تاکید بر اطلاعات حسابداری و عموما اطلاعات بهای تمام شده اساساً به خاطر نقشی است که این اطلاعات در امر تصمیم گیری بر عهده دارند در اوضاع و احوال کنونی به اطلاعات بهای تمام شده به عنوان عاملی که از طریق فراهم آوردن اطلاعات سودمند باعث بهبود در کیفیت تصمیم گیری می شود نگاه می کنند. بهای تمام شده محصولات یا خدمات که توسط حسابداری مدیریت تهیه می گردد، به عنوان یکی از اساسی ترین اطلاعات محسوب می گردد چرا که این اطلاعات اقلام هزینه های تولید محصول یا ارائه خدمات را در خود جای داده است. این هزینه ها عبارتند از:
الف: مواد مستقیم
ب: دستمزد مستقیم
ج: سربار ساخت
خرید و دانلود آنی فایل