پایان نامه سرشت و منش و شیوه های فرزند پروری والدین افراد همسر آزار و قربانیان همسر آزار

پایان نامه سرشت و منش و شیوه های فرزند پروری والدین افراد همسر آزار و قربانیان همسر آزار پایان نامه سرشت و منش و شیوه های فرزند پروری والدین افراد همسر آزار و قربانیان همسر آزار

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 4789 KB

تعداد صفحات : 112

بازدیدها : 596

برچسبها : همسر آزاری سرشت و منش شیوه های فرزند پروری

مبلغ : 7500 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه مقایسه نقش ابعاد سرشت و منش و شیوه های فرزند پروری والدین در افراد همسر آزار و قربانیان همسر آزار

هدف از پژوهش حاضر مقایسه نقش ابعاد سرشت و منش و شیوه های فرزند پروری والدین در افراد همسر آزار و قربانیان همسر آزار است روش این تحقیق، توصیفی از نوع پس رویدادی و علی مقایسه ای است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه افراد همسر آزار و قربانیان همسر آزار در سال 92 در شهرستان اردبیل می باشد. نمونه پژوهش تعداد 60 نفر (30 نفر از قربانیان همسر آزار و 30 نفر از افراد همسر آزار) و به روش تصادفی ساده انتخاب شد .ابزار این پژوهش پرسشنامه سرشت و منش کلونینجر و مقیاس فرزند پروری دروزوتی من بود برای بررسی فرضیه ها از نرم افزار SPSS و تحلیل واریانس چند راهه استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد که از بین ابعاد سرشت مولفه های نوجویی، آسیب پرهیزی، پاداش، پشتکار، و از بین ابعاد منش همکاری، خود راهبردی و خود افرازی در بین افراد قربانی همسر آزار بالاتر از افراد همسر آزار بوده و همچنین طبق نتایج افرادی که همسر آزار هستند بیشتر شیوه فرزند پروری سلطه گر داشتند. بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت ابعاد سرشت و منش و همچنین شیوه های فرزند پروری در قربانیان همسر آزار و افراد همسر آزار امتفاوت است .

مقدمه

همسرآزاری معضلی است که در قرون اخیر بیش از هر زمان دیگری در جوامع مورد توجه و بررسی کارشناسان قرار گرفته و شاید بهترین دلیل برای توجه به این امر، مطرح شدن مسئله حقوق زنان و آگاهی این قشر از حقوق و مزایای خود در برابر همسرانشان است. مقوله همسرآزاری از جمله اخبار داغی است که اگر هر روز هم در صفحات حوادث روزنامه ها دیده نشود، دست کم هر چند روز یک بار با مطالبی به صورت گزارش یا مقاله های گوناگون به آن پرداخته می شود. پدیده ای با عنوان آزار همسر و فرزندان مقوله ای است که به طور طبیعی در هر جامعه ای به صورت های گوناگون وجود دارد. خشونت فیزیکی و بدنی مانند صدمه زدن به اشیای منزل و ضرب و شتم همسر یا خشونت روانی و کلامی مانند تحقیر، بهانه جویی نسبت به چهره و شرایط جسمانی زن و ابراز تنفر نسبت به بستگان وی و همچنین خشونت اجتماعی شامل منع اشتغال و تحصیل، ممنوعیت ارتباط با بستگان حتی به صورت تلفنی که بیشتر در استان های غربی کشور شایع است. خشونت اقتصادی مانند نپرداختن خرجی و در نهایت صدمات و آزارهای جنسی از طریق تحمیل نسبت به همسر و در معرض فحشا و فساد قرار دادن وی به خاطر اعتیاد و غیره، مهم ترین و شایع ترین انواع همسرآزاری مردان نسبت به زنان است. در واقع خشونت همواره بخشی از تاریخچه خانواده در سراسر جهان بوده و در طی دهه اخیر نیز خشونت خانوادگی به صورت یک پدیده همه گیر و در حال افزایش درآمده است.

یکی از مسائلی که می تواند بر همسرآزاری تاثیر بگذارد، فرزند پروری است. طبق تحقیقات انجام شده شیوه های فرزندپروری مستبدانه ، سهل گیرانهو بی-اعتنابا اضطراب، ترس و رفتار ضداجتماعی در دوران نوجوانی و بزرگسالی رابطه دارد

تعریف نظری وعملیاتی متغیرها

همسر آزاری

همسر آزاری: همسر آزاری از آسیب های اجتماعی پنهان است که معمولاً در محیط بسته خانه شکل گرفته و سبب عدم اطمینان و از هم گسیختگی کانون خانواده می شود. قربانیان اصلی خشونت در محیط خانواده، در مرحله نخست، زنان و پس از آن کودکان و سالمندان و سرانجام مردان هستند.

منظور از افراد همسر آزار افرادی هستند که سابقه همسر آزاری آنها در سازمان بهزیستی ثبت شده است.

قربانیان همسر آزاری

قربانی همسر آزاری به فردی اطلاق میشود که مورد آزار جسمی ،جنسی یا روحی توسط همسر خود در دراز مدت قرار گرفته باشد به طوری که زندگی فردی و اجتماعی فرد را مختل کند.

منظور از افراد قربانی همسر آزار افرادی هستند که سابقه همسر آزاری آنها در سازمان بهزیستی ثبت شده است.

سرشت و منش

سرشت: خصوصیات ارثی و فطری شخصیت را سرشت می گویند. به عبارت دیگر، سرشت سبک رفتاری یک فرد است که روش های پاسخ خاص او را تعیین می کند.

منظور از سرشت در این پژوهش، میزان نمره ای است که هر آزمودنی در مقیاس سرشت پرسشنامه کلونینجر کسب می نماید. مقیاس اندازه گیری این متغیر، فاصله ای می باشد.

منش: منش شامل یک سلسله خصوصیات در اصول فکری و احساس در فرد است که نسبتا استمرار و تداوم دارند و به رفتارهای او معنی می دهند.

منظور از منش در این پژوهش، میزان نمره ای است که هر آزمودنی در مقیاس منش پرسشنامه ی کلونینجر کسب می کند.مقیاس اندازه گیری این متغیر،فاصله ای می باشد.

فرزند پروری

روش های فرزندپروری: ترکیبی از رفتارهای والدین هستند که در موقعیتهای گسترده روی می دهند و فرزندپروری بادوامی را بوجود می آورند. شیوه های فرزندپروری شامل دو معیار عمده هستند محبت و کنترل والدین. کنترل والدین آن دسته از رفتارهای والدین را شامل می شود که در خدمت جامعه پذیری (فرایند انتقال ارزشهای متقابل اجتماعی از والدین به فرزندان) کودک قرار دارد این امر به صورتتوانایی والدین در اعمال رهنمود، ثبات، توانایی تحمل رفتارهای نامطلوب و استفاده از مشوق ها، تقویت ها نمود دارد. صمیمیت نیز شامل علاقه و مهربانی و عاطفه والدین می باشد.

منظور از شیوه های فرزند پروری: در این پژوهش نمره ای است که آزمودنی در پرسشنامه شیوه های فرزند پروری دروزوتی منکسب میکند .مقیاس اندازه گیری این متغیر فاصله ای است.

فهرست مطالب

فصل اول : کلیات پژوهش

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت و ضرورت پژوهش

اهداف پژوهش

هدف کلی

اهداف جزئی

فرضیه ها

تعریف نظری و عملیاتی متغیرها

فصل دوم : ادبیات و پیشینه پژوهش

ادبیات و پیشینه پژوهش

مقدمه

تعریف همسرآزاری

میزان شیوع همسرآزاری

شیوع همسرآزاری در کشور

علل همسر آزاری

عوارض روانی و پیامدهای مخرب همسر آزاری

دیدگاه اسلام از خشونت گرایی نسبت به زنان

عملکرد مراجع قانونی

خشونت علیه مرد

ویژگی ها و توصیف های بالینی همسرآزاری

ویژگی های رفتاری مردانی که همسران خود را آزار می دهند

آسیب اجتماعی پنهان

رابطه مستقیم با کم سوادی

عوامل به وجود آورنده ی پدیده ی همسرآزاری

خانواده

فرزند پروری

تاریخچه شیوه های فرزند پروری

نظریه های شیوه های فرزندپروری

نظریه اریکسون

نظریه آدلر

ابعاد شیوه های فرزندپروری

بعد گرم بودن والدین

بعد کنترل

جنبه های منفی والدین

پیامدهای شیوه های فرزندپروری

شیوه های فرزند پروری

روش فرزند پروری استبدادی

روش فرزند پروری مقتدرانه (دموکراتیک)

روش فرزند پروری سهل گیر

روش فرزندپروری بی اعتنا یابی مسئولیت

ابعاد سرشت و منش

مفهوم شخصیت، تعاریف و گستره آن

عوامل بوجود آورنده شخصیت

دیدگاه هایی درباره شخصیت

دیدگاه روانکاوی

دیدگاه پدیدار شناختی

دیدگاه یادگیری یا رویکرد رفتاری

دیدگاه گرایشی

دیدگاه پردازش اطلاعات

نظریه های سنخ شناسی(تیپ شناسی)

انسان گرایی

نظریه های یادگیری اجتماعی

نظریه های الگوی فرهنگی

نظریه های صفات

نظریه کتل

نظریه رابرت کلونینجر

ابعاد سرشتی

ابعاد منش

پیشینه پژوهش

جمع بندی از پیشینه پژوهش

فصل سوم : روش پژوهش

روش پژوهش

جامعه آماری

حجم نمونه و روش نمونه گیری

روش جمع آوری داده ها

ابزارگرد آوری اطلاعات

پرسشنامه سرشت , منش

مقیاس فرزند پروری

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها

مقدمه

الف-ویژگی های جمعیت شناختی

ب-یافته های توصیفی

ج-یافته های استنباطی

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری

بحث و نتیجه گیری

محدودیت های پژوهش

پیشنهادهای پژوهش

منابع و ضمایم

فهرست جداول

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید